twiteordaia

Συνεχίζει το ΤΕΙ στην Πτολεμαΐδα

Ανυποχώρητη η προσπάθειά του με επαφές στο Υπουργείο Παιδείας

και για τη διατήρηση του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

"Δεν θα μπορούσαμε να αφήσουμε να χαθεί έτσι εύκολα μια τόσο σπουδαία κατάκτηση για την Πτολεμαΐδα". Πρόκειται για δήλωση του Βουλευτή Κοζάνης της Νέας Δημοκρατίας Μιχάλη Παπαδόπουλου, σχετικά με τις παρεμβάσεις του, στις αλλαγές που προτείνει στον ακαδημαϊκό χάρτη το Σχέδιο "Αθηνά".

Το σχέδιο αυτό, αφού έφερε τα πάνω κάτω, και ξεσήκωσε αντιδράσεις σε όλη τη χώρα, ήρθε η ώρα να τροποποιηθεί, λόγω των αστοχιών που υπήρχαν σε πολλές περιπτώσεις.

Μία εκ των αστοχιών αυτών, έγκειται στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας και συγκεκριμένα στο λουκέτο που φερόταν να μπαίνει στο Τμήμα Μαιευτικής.

Μετά την σχετική αμηχανία που προκλήθηκε σε όλους τους τοπικούς παράγοντες, οι Πτολεμαϊδιώτες περίμεναν κάποια υπεύθυνη τοποθέτηση από τους Βουλευτές του Νομού.

Η τοποθέτηση ήρθε εκ μέρους του Μιχάλη Παπαδόπουλου, ο οποίος βρέθηκε χθες στην Πτολεμαΐδα και απάντησε στις ερωτήσεις του "Π" σχετικά με το ζήτημα.

"Δεσμεύομαι προσωπικά πως το ΤΕΙ παραμένει στην Πτολεμαΐδα, μετά από επαφές που είχα τις προηγούμενες ημέρες με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας. Τους εξήγησα αναλυτικά και κυρίως τεκμηριωμένα,

πως υπάρχει αναγκαιότητα διατήρησης μιας επιτυχημένης επιλογής σχολής στην πόλη της Πτολεμαΐδας, σε συσχετισμό πάντα με το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο", δήλωσε ο Μ. Παπαδόπουλος, ανατρέποντας για άλλη μια φορά τα δεδομένα, αφού πλέον γίνεται σαφές από επίσημα χείλη πως το λουκέτο θα αποφευχθεί.

Σχετικά με το ότι το φερόμενο λουκέτο στο ΤΕΙ, ήταν ένα ακόμα χτύπημα για την περιοχή της Εορδαίας, δήλωσε κατηγορηματικά "Είτε κάποιοι το θέλουν, είτε όχι, το ΤΕΙ θα παραμείνει."

Να θυμίσουμε για την ιστορία, πως η έλευση του ΤΕΙ στην πόλη της Πτολεμαΐδας, ήρθε μετά από δική του πρόταση, στο Συμβούλιο Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, όπου ήταν μέλος ως εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας. Εκεί έκανε πράξη τη βούληση της κοινωνίας, να αξιοποιήσει τις υποδομές της, φιλοξενώντας ακαδημαϊκή δραστηριότητα στην Πτολεμαΐδα. Το Συμβούλιο αποδέχτηκε την πρότασή του, για τη λειτουργία δύο τμημάτων, και το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας αποδέχθηκε την λειτουργία τους στην Πτολεμαΐδα, και παρακάμφθηκαν έτσι τα διαχρονικά τεχνικά και νομικά κωλύματα που εγείρονταν σχετικά με το ζήτημα της έδρας.

Τώρα για το άλλο μεγάλο ζήτημα, αυτό της συνέχισης της αυτόνομης λειτουργίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, ο Μ. Παπαδόπουλος, είπε πως κατ' αρχήν είναι απόλυτα κατοχυρωμένο, ακόμα και με το ισχύον σχέδιο, πως οι σχολές της Κοζάνης θα παραμείνουν στην Κοζάνη. Δεν υπάρχει περίπτωση μετακίνησής τους στην πόλη της Θεσσαλονίκης, τόσο των ίδιων των σχολών, αλλά και του συνόλου του διοικητικού προσωπικού. Πέρα από αυτό, όλο το βάρος πλέον των προσπαθειών που γίνονται κατά τις επαφές του με την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, έχουν στραφεί στο να διατηρηθεί το ΠΔΜ ως αυτόνομη ακαδημαϊκή οντότητα, ζήτημα το οποίο είναι ακόμη επί τάπητος, αφού οριστική απόφαση δεν έχει ληφθεί.

 

Αντώνης Πουγαρίδης

Εφημερίδα ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ

ΔΕΣΜΕΥΕΤΑΙ Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ- Συνεχίζει το ΤΕΙ στην Πτολεμαΐδα

Add comment


Security code
Refresh