twiteordaia


Το "πάγωμα" στο ενδιαφέρον των Αράβων για την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, το οποίο διαφαινόταν τα τελευταία 24ωρα επιβεβαιώθηκε μέσω της προσωπικής δήλωσης που εξέδωσε πριν από λίγη ώρα ο Οντάι Αλ Σαμαρί. Ο άνθρωπος που ηγήθηκε των διαπραγματεύσεων της πλευράς των Αράβων με την διοίκηση της "ασπρόμαυρης" ΠΑΕ και τον Θόδωρο Ζαγοράκη προσωπικά, ζητά άλλο ένα μήνα παράταση, προκειμένου να ανάψει "πράσινο φως" για να μπούνε χρήματα στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ (η οποία δεν μπορεί να πάρει άλλη παράταση μετά τις 20 Γενάρη, παρά να προκηρυχθεί νέα, διαδικασία η οποία απαιτεί τουλάχιστον δύο μήνες). Μάλιστα, επικαλείται το γεγονός ότι τα χρήματα που χρειάζονται για να καλυφθούν οι ανάγκες της ομάδας είναι πολλαπλάσια αυτών που είχαν προβλεφθεί.

Μιλά ακόμη για νομικά ζητήματα που προκύπτουν από τη διαφορά του ελληνικού με το Ευρωπαϊκό και κυρίως το Αγγλικό δίκαιο, τα οποία δεν γνώριζαν. Φέρνει μάλιστα ως χαρακτηριστικό παράδειγμα το γεγονός ότι τα μέλη της διοίκησης που θα συσταθεί, εφόσον προχωρήσει η επένδυση στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ, θα έχουν ποινικές ευθύνες για τα χρέη της ομάδας, αφού η διοίκηση θα είναι μόνιμη και όχι προσωρινή. Τονίζει, όμως, ότι αυτό το στοιχείο δεν θα οδηγήσει τους Άραβες να κάνουν πίσω.

Τέλος, ξεκαθαρίζει ότι η επένδυση στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ δεν συνδέεται με άλλες επενδύσεις των Αράβων στην Ελλάδα. 


Αναλυτικά, η προσωπική δήλωση του Οντάι Αλ Σαμαρί:"Όπως είναι ήδη γνωστό το επενδυτικό consortium-fund, Αραβικών συμφερόντων, με τη συμμετοχή και της CRYSTREGAL, το οποίο εκπροσωπώ, επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον του, του ελέγχου δηλαδή, δια της καταβολής μετρητών του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Το ενδιαφέρον αυτό παραμένει και είναι ακόμη πιο ισχυρό κατά την δημοσίευση της παρούσης.

Βάσει του χρονοδιαγράμματος που είχαμε αρχικά εξαγγείλει, είχαμε προγραμματίσει να καλυφθεί η αύξηση το αργότερο μέχρι τις 20-1-2011. Πλην, όμως, αυτό δεν κατέστη εφικτό για τον πολύ απλό λόγο, ότι εμείς προχωρούμε σε αυτή την επένδυση με γνώμονα ο ΠΑΟΚ να αλλάξει τα επόμενα χρόνια επίπεδο. Με βάση το business plan, που έχουμε ήδη καταρτίσει, και που είναι γνωστό, και στο λεκτικό του οποίου, περιμένουμε τις θέσεις της προσωρινής Διοίκησης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, αλλά και την στήριξη των οπαδών του ΠΑΟΚ, τα χρηματικά ποσά που απαιτούνται είναι πολλαπλάσια αυτών που αρχικά είχαν προβλεφθεί. Η τελική επιβεβαίωση ώστε να μπορεί να γίνει και η πρώτη εκταμίευση του ποσού που απαιτείται θεωρούμε ότι θα μπορεί να γίνει το αργότερο μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου.

Αντιλαμβανόμαστε πλήρως την αγωνία και το άγχος των οπαδών, φιλάθλων και απλών φίλων του ΠΑΟΚ να έρθει η ομάδα σε ένα υγιές επιχειρηματικό και ιδιοκτησιακό καθεστώς, αλλά και η δική μας προσπάθεια είναι σοβαρή, δεν μπορούμε δε να ρισκάρουμε το σύνολο της επένδυσης υπό την πίεση μίας ημερομηνίας. Άλλωστε, για καθαρά τυπικούς νομικούς λόγους απαιτείται και χρόνος στη σύγκλιση του νέου ΔΣ, που θα διαχειριστεί την ομάδα.

Αποδείξαμε στην διάρκεια των εξάμηνων διαπραγματεύσεων που κανείς δεν γνώριζε, ότι δεν μας ενδιαφέρει η προσωπική προβολή. Σημαντικό ρόλο, άλλωστε, σε αυτή την επαφή έπαιξε η παρουσία του κ. Θεόδωρου Ζαγοράκη στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Επίσης, τα εισαγόμενα από τον Αραβικό κόλπο, χρήματα, που απαιτούνται για την ΠΑΕ ΠΑΟΚ ή για όποια άλλη επένδυση κάνουμε στην Ελλάδα, δεν έχουν οποιαδήποτε εξάρτηση από το Ελληνικό κοινωνικό ή οικονομικό σύστημα. Πρέπει να γίνουν κατανοητές οι διαφορές ανάμεσα στο Ελληνικό και κυρίως το Ευρωπαϊκό και Αγγλικό Δίκαιο, που έχουμε εμείς υπόψη μας. Υπενθυμίζουμε, για παράδειγμα, ότι το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ που θα προκύψει μετά την αύξηση του του μετοχικού κεφαλαίου, τα μέλη αυτού θα είναι εις ολόκληρο υπεύθυνα και με την ατομική περιουσία τους και με ποινική ευθύνη, για τα παλιά χρέη της ομάδας προς το Ελληνικό Δημόσιο, και αυτό δεν ίσχυε για τα μέλη της προσωρινής Διοίκησης. Παρά ταύτα εμείς θα προχωρήσουμε.

Τέλος διαψεύδω κατηγορηματικά ότι η επένδυση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ έχει οποιαδήποτε σχέση ή εξαρτάται από οποιαδήποτε άλλη επένδυση της οικογένειας μου και του ομίλου που εκπροσωπώ στη Βόρεια ή Νότια Ελλάδα. Θέλουμε να τονίσουμε ότι δεν θα προβούμε σε οποιαδήποτε άλλη δημόσια δήλωση και δεν επιθυμούμε να γίνει κάτι τέτοιο, ούτε από την πλευρά των πληρεξουσίων δικηγόρων μας, παρά μόνο μετά την οριστική άφιξη, την δική μου στην Ελλάδα, που καθυστέρησε, πλην των άλλων, για σοβαρούς επαγγελματικούς και οικογενειακούς λόγους. Στο μεσοδιάστημα, αναμένουμε από την Διοίκηση του ΠΑΟΚ, αλλά και τους οπαδούς να δείξουν ακόμη λίγη υπομονή και να εκφράσουν την στήριξή τους στο business plan, που έχουμε προτείνει.

Το ενδιαφέρον μας είναι ξεκάθαρο και ο στόχος είναι προς την κατεύθυνση του κοινού συμφέροντος.

Για το consortium-fund με τη συμμετοχή της CRYSTREGAL, consortium

Ντάχα-Κατάρ 17 Ιανουαρίου 2011

Oday Faez Ibrahim Ali Al-Shammari

ΠΗΓΗ:

login